КАК ДА СТИГНЕТЕ ДО ПОРТОРОЗ, СЛОВЕНИЯ

 
Кликнете върху бутона по-долу и ще намерите информация за най-близките летища, различни транспортни услуги от близките летища до град Портороз и до хотелите.

 

Кликнете тук за информация за пътуванията

Гранични формалности

Словения е в Шенгенското пространство, което означава, че по принцип няма проверки на граничните пунктове с Италия, Австрия и Унгария. За да влезете в Словения от Хърватия, е достатъчно да имате паспорт или документ за самоличност, ако посещението не трае повече от три месеца. Същото е и с другите страни от ЕС.

Визи

Ако имате нужда от виза, за да влезете в Словения, можете да я получите от посолството на Словения във вашата страна. Ако в страната ви няма посолство на Словения, моля, свържете се с посолството на която и да е държава-членка на Шенгенското пространство.

Гражданите на САЩ могат да влизат в Словения до 90 дни за туристически или бизнес цели без виза. Вашият паспорт трябва да е валиден най-малко три месеца след периода на пребиваване.

Кликнете тук за информация за пътуванията

Проверете веднага, за да видите дали имате нужда от виза!

Къде да отседнете в Портороз

Кликнете върху бутона по-долу и ще намерите информация за настаняване, която да отговаря на всеки бюджет и всеки вкус.

 

Портороз е известен туристически курорт на Словенското крайбрежие. Това е любима дестинация за почивка, развлечения и конгресен туризъм. Този очарователен туристически град, по средата между Пиран и Лучия, се намира в залив, заобиколен от красиви флиш хълмове на заден план, който служи като защитна преграда срещу студените ветрове. Град Портороз е известен със своите минерални извори още от 13 век.

КЛИКНЕТЕ ТУК ЗА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСТАНЯВАНЕ

Знаете ли, че?

  • През 2016 г. Словения бе обявена за първа сертифицирана Зелена дестинация в света.
  • Не само, че Любляна е наречена "Европейска Зелена Столица" през 2016 г., но това е постоянно една от най-стабилните дестинации в света от години
  • През 2021 г. Словения ще бъде коронована като Европейския гастрономически регион.
  • Словения е сред най-безопасните страни в света.
  • В Словения можете да пиете чешмяна вода, тъй като тя е чиста.
  • Храната на словенския пазар се произвежда без генетично модифицирани организми (ГМО). Можете също така да получите храна, произведена по биологичен или екологичен начин.
Можете да научите повече за Словения в статията ТУК (На английски) или на Уебсайта ТУК (На английски).

Любляна – на словенски - "Любим"

About Ljubljana КЛИКНЕТЕ ТУК, ЗА ДА СЕ ВЪРНЕТЕ НА СТРАНИЦАТА НА СЪБИТИЕТО
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.