ELJUTÁS PORTOROZBA, SZLOVÉNIÁBA

A lenti gombra kattintva találsz információt a Portorozhoz legközelebb fekvő repülőterekről, valamint az innen induló különféle járatokról Portoroz és a szállodák felé.

  

Kattints ide az utazással kapcsolatos információkért

Az országhatárral kapcsolatos tudnivalók

Szlovénia a Schengeni Megállapodás tagországa, ezért általánosságban nem történik ellenőrzés az Olaszországgal, Ausztriával és Magyarországgal való határokon. A horvátországi határátlépésnél elegendő az útlevél vagy személyazonosságot igazoló okmány bemutatása, amennyiben a szlovéniai tartózkodás nem lesz hosszabb három hónapnál. Ugyanez vonatkozik a többi EU-s országokra is.

Vízum

Amennyiben bárkinek vízumra lenne szüksége a Szlovéniába való belépéshez, az megszerezhető az illetékes ország szlovén konzulátusán. Ha nincs ilyen az országban, akkor a Schengeni Megállapodás bármely országának konzulátusával tanácsos felvenni a kapcsolatot.

Az USA állampolgárai 90 napos tartózkodás esetén vízum nélkül léphetnek be Szlovénia területére. Fontos, hogy az útlevél lejárati ideje legalább három hónappal meghaladja a tartózkodás idejét.

Ellenőrizze azonnal, hogy szüksége van-e vízumra!

Szállás Portorozban

Az alábbi gombra kattintva információt találsz a különféle pénztárcákhoz és ízléshez összeválogatott szálláslehetőségekről.
 
Portoroz a szlovén tengerpart egyik kedvelt turistaparadicsoma. Sokan választják a szabadságolás, a szórakozási lehetőségek és a konferencia turizmus helyszínéül. E bájos üdülőváros, félúton Piran és Lucija között, egy öbölben fekszik, a háttérben húzódó karszthegység pedig védelmet nyújt a hideg szél ellen. Portoroz városa már a 13. században ismert volt a termálfürdőiről.
KATTINTS IDE A SZÁLLÁSLEHETŐSÉGEKKEL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓÉRT

Tudtad?

  • Szlovéniát 2016-ban a világon elsőként nevezték Hiteles Zöld úticélnak.
  • Nemcsak Ljubljana kapta meg az Európa Zöld Fővárosa nevet 2016-ban, hanem az országot is az egyik legfenntarthatóbb úticélok közt tartják számon évek óta.
  • 2021-ben Szlovéniát koronázzák meg az európai gasztronómiát képviselő régióként.
  • Szlovénia a világ egyik legbiztonságosabb országa.
  • Tisztaságának köszönhetően a csapvíz iható.
  • A szlovén piacról származó ételek GMO (genetikailag módosított organizmus) mentesek. Bio-élelmiszerek szintén kaphatók.
    További tudnivalók Szlovéniáról a cikkben ITT vagy a honlapon ITT.

Ljubljana - szlovénül a “kedves”

A Ljubljanáról KATTINTS IDE: VISSZA AZ ESEMÉNY OLDALÁRA
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.